Міністерство охорони здоров'я України розробило та затвердило Методичні рекомендації для консультування пацієнтів щодо основних засад здорового харчування. Відповідні поради мають бути взяті до уваги головними лікарями закладів охорони здоров'я, лікарями загальної практики - сімейної медицини, ректорами вищих медичних навчальних закладів, а також професійними медичними організаціями та асоціаціями.

Транснаціональні компанії, які виробляють їжу, алкогольні та безалкогольні напої, наслідують стратегії тютюнових компаній і тим самим підривають здоров'я населення. Дослідники з Австралії, Великобританії та Бразилії заявляють, що завдяки агресивному маркетингу обробленої їжі та напоїв, транснаціональні компанії стали головною рушійною силою зростаючої епідемії хронічних хвороб, таких як рак, серцево-судинні захворювання, діабет, повідомляє Reuters.

Британські вчені підрахували, що з часів проведення інформаційної кампанії щодо обмеження споживання солі, кількість людей, які додають сіль до їжі під час її споживання, зменшилася на 25%. Про це повідомляє British Journal of Nutrition. У 2003 році Агентство стандартизації продуктів харчування Великобританії розпочало інформаційну кампанію щодо негативного впливу надмірного споживання солі на здоров'я людини.

Британські вчені виявили, що після того, як в Англії були введені жорсткі заходи відносно курців, кількість дітей, які потрапляють до лікарень з тяжкими нападами астми, помітно скоротилася, повідомляє Українська правда. Життя з посиланням на Бі-бі-сі. За словами вчених, для них це стало несподіваною радістю.
 

З початку року в Україні діє Закон "Про екстрену медичну допомогу", реалізація якого вже дає перші результати в реформуванні служби. Про це йшлося під час прес-конференції в МОЗ за участі заступника Міністра охорони здоров'я України Олександра Толстанова та директора Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України Володимира Юрченка.